Ordførerkandidat Eirik Bergstedt fikk prøve seg på de tre bo- og behandlingssentrene i kommunen. -"Det ga meg verdifull innsikt og gode innspill som jeg vil ta med meg som politiker".

Vi må lytte til de som har skoene på!

Ordførerkandidaten vår i tjeneste

Helse og omsorg en av kommunens største tjenesteområder, og det har vært viktig for meg å bli bedre kjent med denne delen av kommunens drift. Jeg har fått lov til å hospitere ved Sande og bo- og behandlingssenter og Hof bo- og behandlingssenter.

Helse og omsorgstjenestene møter oss mennesker gjennom hele livet. De ansatte jobber hver dag, døgnet rundt, for at vi skal ivaretas med trygghet, varme og omsorg. Jeg har fått gleden av å erfare den gode jobben som blir utført av våre dedikerte, motiverte og omsorgsfulle ansatte.

Behovene for helse og omsorgstjenestene har vært økende de senere år, helseutfordringene i institusjon er mer sammensatte og krevende enn tidligere, samtidig som den kommunale økonomien er utfordrende.

Jeg har ved selvsyn sett noen av utfordringene som gjør seg gjeldende i helse og omsorgssektoren; pasientgrupper med sammensatte helseutfordringer, større krav til tilstedeværelse i pasientfellesskapet, større krav til oppfølgning av pasienter en-til-en, samt en meget hektisk arbeidshverdag ved flere ulike avdelinger. Dette medfører åpenbart stort arbeidspress, fare for økte belastninger og potensielt økt sykefravær.

Vi har økt grunnbemanningen som løsning på økt sykefravær og vi har styrket sektoren med om lag 100 millioner kroner i inneværende 4 års periode. Men vi gir oss ikke der! Derfor har vi bevilget 4 millioner kroner til et pilotprosjekt med «heltidskultur» i tre avdelinger ved Holmestrand bo –og rehabiliteringssenter. Målsetningen er at dette tiltaket skal redusere sykefravær, også ved å øke deltidsstillinger.

En tilbakemelding jeg fikk fra flere ansatte, var at de synes det er problematisk gå fra avdelingen for å avvikle ubetalte spisepauser. Mange av pasientene trenger deres tilstedeværelse gjennom hele vakta, noe som er krevende å gjennomføre. Derfor er jeg glad for at ordføreren har satt denne saken på sakskartet igjen og jeg forventer en rask løsning av denne problemstillingen.

Arbeiderpartiet ønsker å styrke helse og omsorgstjenesten i kommunen, slik at fagfolkene våre får brukt kompetansen sin. Innbyggerne skal fortsatt bli møtt med trygghet, varme og omsorg av dyktige og omsorgsfulle medarbeidere. Vi skal også ta vare på våre ansatte, slik at de klarer å stå i jobben gjennom hele yrkeslivet.

Innbyggerne skal være trygge på at de får komme på sykehjem der de bor, også i fremtiden. Alle tre sykehjemmene våre skal bestå, og de skal fortsatt ha velfungerende kjøkken med god og næringsrik mat. Det betyr mye å ha et sosialt samlingspunkt rundt frokost eller middagsbordet.

Takk for at jeg fikk være med dere på jobben, det gav meg verdifull innsikt som jeg skal ta meg med videre i politikken. Det er viktig å være ute å lytte til de med skoa på, det vil jeg fortsette å gjøre hvis jeg blir ordfører.

Etter hospiteringen har jeg sammen med listekandidater, hatt et godt og viktig møte med hovedtillitsvalgte i helse og omsorgstjenesten i kommunen for å høre hvor de mener «skoen trykker» i utfordringsbildene innen helse og omsorgsektoren.