Stortingspresidenten besøkte Holmestrand

En sterk historie om flukt og demokrati

17. oktober fikk Horten Arbeiderparti og Holmestrand Arbeiderparti storfint besøk av stortingspresident Masud Gharahkhani. Møtet fant sted på Empus, hvor Gharahkhani delte sin gripende historie om reisen fra å være flyktning fra Iran til å bli stortingspresident i Norge. Med en formidlingsevne av de sjeldne, klarte han å røre de fremmøtte med sin beretning om motgang og håp.

Gharahkhani tok opp viktige temaer som tillit, betydningen av demokrati og arbeiderbevegelsens historie. Han understreket hvor avgjørende disse verdiene er for samfunnet vårt, og minnet om nødvendigheten av å verne om det norske demokratiet.

Kvelden startet med vakker sang fra Esther Serina Andersens band, som skapte en stemningsfull ramme for arrangementet. Runar Bergstrøm, daglig leder på Empus, fortalte kort om bedriften, før stortingspresidenten fikk ordet. Gharahkhani lot seg imponere av både musikken og Bergstrøms engasjement.

Avslutningsvis fikk medlemmene anledning til å stille spørsmål, og Gharakhani lyttet til bekymringer om kommuneøkonomi, økt kriminalitet, lav valgdeltakelse, Oslofjorden, jernbane og trange rammer i kriminalomsorgen for å nevne noe.

Flere nye medlemmer deltok på sitt første møte i Arbeiderpartiet, og flere hadde tatt turen fra nabokommunene våre. Besøket ble en minnerik kveld for de fremmøtte, som fikk oppleve en nær og personlig fortelling om hva det betyr å kjempe for frihet og muligheter i Norge.

Stortingspresidenten