Portrett av Ragnhild Bakke

Ragnhild Bakke sine tanker om å være ny i politikken

I sommer har jeg lest en bok av biologen Dag O. Hessen. Han forteller i boken «Vi» om viktigheten av tilhørighet, og det helt grunnleggende hos oss mennesker - å få være del av en flokk. Selv om de individuelle behov vi har er viktige, må også behovet for å være del av et «vi» være dekket. Vi har behov for begge deler!

Jeg ser for meg at det ideelle forholdet mellom «jeg» og «vi» er som å holde balansen. For å stå støtt trenger vi å fordele vekten vår likt på begge ben. Med velstand og vekst opplever jeg at vi har i større grad beveget oss vekk fra likevekt og over til at standfoten vår har blitt jeg.

For meg er dette «vi-et» og en gjenvinning av likevekt den viktigste årsaken til at jeg har valgt å ta steget inn i politikken. Jeg ønsker å bidra til et mer inkluderende politisk miljø. Til at vi snakker mindre om hva andre har gjort feil og mer om hva vi kan gjøre sammen for å få det bedre.

Vi må ta ansvar ikke bare for oss selv, men også for andre om vi skal kunne løse de utfordringene som er i vente. For vi har alle noe vi kan bidra med når vi skal gjøre gull av gråstein.

Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven sammen med dere, for sammen er jeg sikker på at vi vil lage mye gull.